Refleksjonsnotat: Lansering av nettbutikk

Som en del av valgfaget Digital Markedsføring har en av våre eksamener gått ut på å sette opp en nettbutikk. Dette er et refleksjonsnotat. Det mest grunnleggende ved å sette opp en nettbutikk er heldigvis ganske enkelt, da vi valgte å bruke Shopify som plattform. Vi startet prosessen med å brainstorme hvordan produkter vi ville selge. Jeg lærer best av å gjøre ting i praksis, så jeg var ganske positiv til oppgaven, og tenkte den kunne bli gøy, men også utfordrende da ingen i eksamensgruppen hadde relevant erfaring med nettbutikk fra før. Hele prosessen har på en måte blitt en undersøkelse av hvor mye du kan oppnå med “gratis” tjenester, Google og Youtube. 

Planlegging av produkt og konsept

Det første vi måtte gjøre var å bestemme oss for hva vi skulle selge, før vi gikk videre. Tankene gikk fort på dropshipping. Etter litt mer ettertanke innså vi at dropshipping kan ha flere ulemper enn fordeler, når oppgaven skulle være ferdig i løpet av en måneds tid. Også på grunn av Korona er det ikke veldig forutsigbart og lene seg på varer som sendes fra andre siden av kloden. 

Etter det kom vi raskt frem til at vi hadde lyst til å lage noe selv. Valget fallt på custom tørkler/skjerf. Vi så et marked for det, pluss at vi tenkte det ville bli nokså enkelt og lage produktene. Det viste seg at det ikke er bare bare og male på stoff, da det blir veldig stivt. Heldigvis for oppgaven, er fokuset på nettbutikken og optimaliseringen av den. Etterhvert innså vi at nettbutikken også kunne fungere som et digitalt galleri, eller en plattform der de som vil kan dele ting de selv har laget. Spesielt i Oslo har vi sett en veldig stor trend i custom malte plagg og sko, samtidig som flere og flere begynner å lage malerier og bilder. Nettbutikken/plattformen vår fikk derfor navnet Mon Équipe, som kan oversettes til “gjengen min”. Sjekk gjerne ut nettbutikken her!

OKR

Som en del av oppgaven skulle vi bruke målsystemet OKR – Objectives og Key Results. Dette systemet er godt implementert av blant annet Google og Intel. Andy Grove, tidligere CEO av Intel er kjent som OKRenes far (Doerr 2018). Vi satte OKRer etter vi bestemte oss for produkt, og rapporterte evt endringer og prosess hver fredag. 

OBJECTIVE: Lage en velfungerende plattform for kunst på nett. 

KR 1: Få 15 personer til å melde seg inn i “gjengen” innen semesterslutt (4/10)

KR 2: Få 450 besøkende på nettsiden innen semesterslutt (7/10).

KR 3: Ha 250 følgere på Instagram innen semesterslutt (7/10). 

OKRene har også gått igjennom noen endringer ettersom konseptet vårt har endret seg underveis. 

Oppsett av nettbutikken

Vi satte opp nettbutikken ganske raskt i Shopify. Betalte en liten sum for å få et valgfritt domene, fant et stilrent og enkelt design til butikken, endret de små tingene som er mulig å endre uten kunnskap om koding. Deretter fant noen relevante apper inne i Shopify som ga oss muligheter til å sende nyhetsbrev, betalingsløsning, lage kontaktskjema og lojalitets program. Når vi skulle velge domene måtte vi endre navn til Mon Équipe Studios, fordi bare Mon Équipe var tatt. Siden vi ikke hadde ressurser til å kjøpe det domenet for eget bruk, la vi til Studios. Dette får meg til å lure på hvor mange Studios brands der ute som stammer fra dette. 

Siden ingen av oss hadde erfaring fra tidligere, har all hjelp med implementering kommet fra Youtube. Ellers har valg av funksjoner vi ønsket å implementere kommet gjennom å se på andre nettbutikker, og googling. Vi har også brukt Inevo sine kriterier til hvordan man vurderer en nettside. Som jeg også gjorde i dette innlegget hvor jeg vurderte hoyer.no. Min rolle på gruppen som teknisk ansvarlig ble tidlig uoffisielt tildelt. En av de største utfordringene vi hadde var at vår tekniske kompetanse og tidsskjema, ikke nødvendigvis matchet alle ideene vi hadde. En annen utfordring jeg følte på var størrelsen på gruppe. Vi var fem stykker, og det viste seg og være vanskelig å delegere arbeid, i en prosess som var veldig ny for oss alle. Oppgaver kom veldig opp on-the-go, og måtte fikses der og da for å komme seg videre. 

Ting som ble implementert:

Betalingsløsning – Stripe, krever ikke at du er en registrert bedrift. Tilbyr betaling gjennom Visa, Master Card, American Express og Apple Pay.

Privacy banner – Pop up for godkjenning av bruk av cookies, for å følge GDPR lov.

Kontaktskjema – brukte appen Powr, for å samkjøre med MailChimp. Laget også en egen mail for nettsiden (hello@monequipestudios.com) for alle kunden henvendelser.

Nyhetsbrev – brukte appen ShopSync, som gjør det mulig å implementere MailChimp (MailChimp er ikke mulig å implementere uten en tredjeparts app).

Popup nyhetsbrev sign up for å bli med i giveaway – Igjen brukte vi appen Powr og MailChimp for å utforme en popup, på landingssiden. Når besøkende registrerer seg så får de en velkomstmail. Denne slet vi litt med å få til, da halve mailen ikke synes når den kom frem til personen. 

Lojalitetsprogram – her brukte vi Smile. Den gir en en liten popup boks nede i hjørnet, hvor kunder kan registrere en bruker, og få poeng for forskjellige aktiviteter. Poengene kan brukes for å få rabatter. 

Markedsføring og lansering

Vi fokuserte på å vokse organisk gjennom Instagram, der vi satte opp en konto som passet konseptet. Etter vi hadde bygget en feed som ga en smakebit på hva som ville komme, la alle i gruppen ut nedtelling til nettsiden og linket til instagram kontoen på våre egne profiler, for å promotere ut mot venner og bekjente. Etter nettbutikken åpnet, postet vi bilder av produktene vi selger, og promoterte at vi hadde en giveaway, for å skape trafikk inn til siden, og samle inn epostadresser til videre markedsføring. Linken fra Instagram posten om giveaway laget vi i en URL builder, slik at den kunne måles med Google Analytics. 

Mitt læringsutbytte

Jeg føler jeg har hatt et stort utbytte av denne eksamen. Jeg har fått en veldig praktisk forståelse for hvordan man setter opp en nettbutikk, og implementerer de funksjonene man ønsker. Jeg vil også si at jeg har blitt flinkere til å bruke YouTube som et oppslagsverk, som alltid er en fordel i en bransje hvor det stadig skjer endringer. 

-Madeleine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *