Jobbintervju case – Amnesty International Norge

Dette innlegget er en en case oppgave, der vi skulle forberede oss på et hypotetisk jobbintervju case. Stillingen er Markedsføringsspesialist/Performance markedsfører for Amnesty International Norge. Jeg valgte å lage den som er presentasjon, da jeg tenkte det kunne være en realistisk måte å presentere mine svar hvis dette var et ordentlig intervju. Oppgaven var rent hypotetisk, så jeg har måttet tatt egne antagelser.

Selve oppgaven så slik ut

Rollen du har søkt på er som Markedsføringsspesialist i Amnesty International Norge. Du kan se til denne stillingen for inspirasjon. Tenk at det er denne du har søkt på 🙂 

 1. Amnesty og digitale kanaler
  1. Beskriv kort hvordan Amnesty benytter seg av digitale kanaler i dag. Kan du identifisere og beskrive kundereisen(e)?
  2. Ser du rom for forbedring eller uutnyttet potensiale?
 2. Måling og analyse av trafikk
  1. Hva vil du si er de viktigste digitale målsetningene for Amnesty?
  2. Hva vil du si er viktig å måle/analysere ved hjelp av Google Analytics på Amnesty.no?
 3. Organisk søk og SEO
  1. Hvordan vil du karakterisere Amnesty sin synlighet i organisk søk (Google) i dag? (du kan velge å fokusere på ett tema for eksempel)
  2. Kan du gi konkrete eksempler på tiltak innenfor SEO som vil ha en positiv effekt på synligheten til Amnesty.no i organisk søk?

Gjør nødvendige antakelser. I presentasjonen vil vi også vektlegge tydelig kommunikasjon, prioriteringsevne, struktur og forberedelser, samt kritisk bruk av eventuelle kilder.

Presentasjonen min kan også finnes her.

Et hypotetisk jobbintervju case, for en markedsføringsstilling.
I dette innlegger har jeg skrevet om hvorfor Instagram for øyeblikket er en trend.
Les dette innlegget for en basic how-to for Google Analytics.
Les innlegget mitt om SEO her for hvordan jeg bruker det i praksis.

2 thoughts on “Jobbintervju case – Amnesty International Norge

 1. Fint innlegg, og det at du kobler inn andre presentasjonsformer gjør bloggen din levende! Liker hvordan du har brukt grafikk og farger, og hvordan du syr inn lenker underveis til øvrige blogginnlegg. Du har også en UTM i URLen din ser jeg, stor tommel opp 😀
  Innholdsmessig går jeg ikke i detalj her, men jeg synes du har tilnærmet deg oppgavene på en god måte. Liker kundereisen!
  En obs med bruk av bilder er at teksten din ikke er søkbar og vil ikke plukkes opp av Google.

  1. Takk Marius 🙂 Jeg tenkte litt på det med bilder vs. tekst selv, men bestemte meg for bilder av presentasjonen da det gir litt mer liv (og viser en litt mer kreativ side). Kunne kanskje sett på muligheten ved å legge teksten som en slags caption under hver slide, slik at det gir bedre SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *